Search Hotels

Check-in date

calendar

Check-out date

calendar
book thassos hotel booking now

Currency Converter

currency converter calculate currency tourist foreign exchange rates
This converter obtains up to the minute exchange rates from Yahoo Finance by Thassos-Hotels.gr
You do not need to include a currency symbol such as € , $ ή £
You can include the cents decimal , such as 1345.89 if you like
Amount:
From:
To:


Partners-limenaria tours

Untitled document
ROMGREECE imobiliar turismul comerţul România Grecia turism comerţ agenţii hoteluri concediu
book thassos hotel book now
Η Θάσος συμμετέχει και επίσημα στο πρόγραμμα φιλοξενίας «Πόλις - Αμφιτρύων, Host Town program», στο πλαίσιο των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011
«Και η Θάσος είναι μέσα». Με αυτό το σύνθημα ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ και η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των special Olympics Αθήνα 2011, Γιάννα Δεσποτοπούλου υπέγραψαν το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου στο Καλογερικό στο Λιμένα το μνημόνιο συνεργασίας για την επίσημη ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα φιλοξενίας «Πόλις – Αμφιτρύων, Host Town program», στο πλαίσιο των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, που θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου.

Νωρίτερα η κ. Δεσποτοπούλου παρέλαβε συγκινημένη από το δήμαρχο την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θάσου η οποία την ανακήρυττε επίτιμη δημότη Θάσου σε ένδειξη αναγνώρισης του συνολικού έργου και της προσφοράς της στο θεσμό των special Olympics.

Η κ. Δεσποτοπούλου αφού ευχαρίστησε για την τιμή που της έγινε από το δημοτικό συμβούλιο Θάσου, ειδικά για το πρόγραμμα φιλοξενίας, τόνισε: «Συγχαρητήρια έχετε εκπληκτικό νησί. Συγχαρητήρια και στη νέα δημοτική αρχή και είμαι σίγουρη πως τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στη Θάσο από τις 20 μέχρι 24 Ιουνίου θα έχουν αξέχαστες εμπειρίες».

Ο δήμαρχος Θάσου στην ομιλία του λίγο πριν την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για τη φιλοξενία των αθλητών, συνεχάρη την κ. Δεσποτοπούλου για την εικοσαετή προσφορά της στο θεσμό.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος είπε:

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για το νησί μας. Μια μέρα που γεμίζει με φως την ψυχή όλων των Θασίων.

Σε λίγο καιρό θα ακουστεί ο κρότος της εκκίνησης των Παγκόσμιων Ολυμπιακών Αγώνων, των Special Olympics 2011. Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου το νήμα θα κόψει η ανθρωπιά. Από την αφετηρία του στίβου θα εκτοξευτεί ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Στο άλμα εις ύψος όλα τα ρεκόρ θα σπάσει η ανάδειξη των ανθρωπιστικών ιδεωδών.

Σε λίγο καιρό θα καταπλεύσει στο λιμάνι του νησιού μας, εδώ στη γενέτειρα του πολυνίκη αθλητή της αρχαιότητας Θεαγένη, η ολυμπιακή φλόγα των Special Olympics 2011, η φλόγα της Ελπίδας. Της ελπίδας ότι ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος, της ελπίδας ότι θα πάψει κάθε μορφή αποκλεισμού στη γη, της ελπίδας ότι θα μετατρέψουμε τον Καιάδα του ρατσισμού σε ζεστή ανθρώπινη αγκαλιά.

Σήμερα νιώθω ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, γιατί αξιώθηκα να είμαι ο Δήμαρχος της Θάσου, που θα υπογράψει το συμφωνητικό, με το οποίο ο Δήμος μας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Πόλις- Αμφιτρύων».

Αυτός ο υψηλός τίτλος τιμής αποτελεί για μας κότινο αμάραντο, που πρέπει μονάχα σε «Καλλίνικους».

Ευχαριστώ θερμά την Οργανωτική Επιτροπή των Special Olympics που σήμερα υποδέχεται τον Δήμο Θάσου στους κόλπους της μεγάλης συντροφιάς των «Πόλεων Αμφιτρύων» που θα φιλοξενήσουν τις ολυμπιακές αποστολές.

Συγχαίρω την Κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου, την κυρία των Special Olympics, η οποία με αγάπη, αφοσίωση και αυταπάρνηση σχεδόν αναχώρητη, υπηρετεί το θεσμό για δύο και πλέον δεκαετίες.

Επιτρέψτε μου όμως και έναν προσωπικό στοχασμό.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες κατά την αρχαιότητα ήταν στενά συνδεδεμένοι με την λατρεία του Δία και τις θρησκευτικές τελετές.

Ο Αριστοφάνης στις Νεφέλες, αναφερόμενος στην αθλητική αγωγή, πιστεύει ότι είναι αυτή που δημιούργησε τους νέους με το υγιές στήθος, το ωραίο χρώμα, τους μεγάλους ώμους. Το ιδανικό της αθηναϊκής πολιτείας ήταν η δημιουργία του «καλού κ’ αγαθού», δηλαδή η δημιουργία νέων, ωραίων, δυνατών, έξυπνων, ευγενικών.

Το 392 ένας βυζαντινός αυτοκράτορας, ο Θεοδόσιος ο Μέγας, στο όνομα του Χριστιανισμού, καταργεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεκάξι αιώνες αργότερα όμως, επέπρωτο το μήνυμα της χριστιανικής αγάπης να εμπνεύσει, να εμποτίσει, να αναβαπτίσει το ολυμπιακό πνεύμα.

Η υψηλή ιδέα των Special Olympics εμφορείται από το χάρισμα της αγάπης, έτσι όπως την ορίζει και την διδάσκει στην Α’ Προς Κορινθίους επιστολή ο Απόστολος Παύλος.

Αυτή η αγάπη λοιπόν, η οποία κατά τον Απόστολο μακροθυμεί, χρηστεύεται, ου ζηλοί, ου περπερεύεται, ουκ ασχημονεί, είναι αυτή που εμπέδωσε στους κόλπους των Ολυμπιακών αγώνων των «καλών καγαθών» αθλητών, τους Special Olympics της αποδοχής και του σεβασμού της διαφορετικότητας.

Αγαπητή κυρία Πρόεδρε, όλοι οι Θάσιοι, γεμάτοι από δυνατά θετικά συναισθήματα, νιώθουμε έτοιμοι να επαναλάβουμε τα λόγια τα δικά σας:

• Στους αθλητές να πούμε: «Έλα μάγκα μου, μπορείς»

• Στους γονείς τους: «Να είστε περήφανοι! Θα νικήσουμε»

• Στους προπονητές τους και στους αρχηγούς αποστολών : «Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!»

• Στον κόσμο που θα τους παρακολουθήσει: «Ενωθείτε με τον υπέροχο κόσμο των νικητών!»

• Στους Αρχηγών Κρατών που συμμετέχουν: «Ελάτε να γίνουμε μια παρέα!»

• Στις επόμενες γενιές: «Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση ή προς αποφυγήν. Δική μας η επιλογή!»

Σας ευχαριστώ».


Στη συνέχεια η κ. Δεσποτοπούλου παρέδωσε στο δήμαρχο το εγχειρίδιο των οδηγιών για τη φιλοξενία των αθλητών στη Θάσο καθώς και τη διάκριση των special Olympics η οποία συνοδευόταν από τον Απόλλωνα τη μασκότ των αγώνων.

Ο δήμαρχος με τη σειρά του παρέδωσε στην κ. Δεσποτοπούλου, ένα ακριβές αντίγραφο των ελληνιστικών χρόνων της σχολής του Σκόπα και συγκεκριμένα την Αφροδίτη στο δελφίνι με το μικρό έρωτα. Αντιπροσωπευτικό άγαλμα της Θάσου.k-tipos.gr

Pin It
 

Villa Dafni Studios

Villa Dafni Studios Limenas Villa Dafni Studios located in Limenas, Thassos town, 600m from the ferry port on the way to Prinos-Limenaria, on the south coast of the island. This provides the privilege of easy access to both the north and the south parts of the island. Due to its location, VILLA DAFNI is an ideal starting point for various excursions around the island of Thassos .The owners can...

περισσότερα >>

Hotel Pegasus

Pegasus Hotel Limenas Pegasus Hotel is a 3 star traditional hotel, situated in the capital Limenas, Thassos Town...

Hotel studios - Liberty

ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ  ΕΟΤ  0103Κ032Α0118901

Thassos Hotels στο Facebook
     
Χαμηλότεροι ναύλοι +/- 3 ημερών